Vragen

1. Wanneer is mijn zonneschermdoek aan vervanging toe?

Door het gebruik van het zonnescherm, slijt het doek van de zonwering. Hoe snel het doek slijt is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het zonneschermdoek en de intensiteit waarmee u het zonneschermdoek gebruikt. Doorgaans gaat een zonneschermdoek minimaal vijf jaar mee. Toch kan het voorkomen dat het zonneschermdoek beschadigd raakt doordat er bijvoorbeeld een kat over heeft gelopen. Doorgaans adviseren we het zonneschermdoek te vervangen als de eerste vormen van slijtage zichtbaar worden.

2. Hoe moet ik het zonneschermdoek meten?

Als u een nieuw zonneschermdoek wilt kopen, dan is het belangrijk om de juiste maat zonneschermdoek te bestellen. De breedte van uw zonnescherm is afhankelijk van de breedte van de gevel die gedekt wordt door het zonnescherm. De uitvalmaat van de zonneschermen is in de meeste gevallen een standaardmaat van:

  • 1.60m
  • 2.00m
  • 2.50m
  • 3.00m

Wanneer het hele doek niet uitgerold kan worden en u meet een maat van 2.80m dan kunt u het beste een zonneschermdoek kopen van 3.00m. Dan houdt het zonnescherm ook bij het nieuwe doek ruimte om nog wat extra speling te geven.

3. Ik wil het oude doek verwijderen, hoe doe ik dit?

Als u het oude zonneschermdoek gaat verwijderen dan kunt u het volgende stappenplan nemen:

  1. 1. Rol het zonnescherm ongeveer 50cm uit;
  2. 2. Bind de armen vast zodat deze niet verder naar beneden kunnen;
  3. 3. Rol handmatig het doek uit;
  4. 4. Verwijder met een scherp mesje het doek uit de doeksluif.